Beste Prijzen De beste houten vloeren voor de beste prijzen
Beste Prijzen Voorbeeldstalen binnen 48u geleverd
Vloeren Configurator Beleef de vloer in de online design studio
Vloerenleggers Kies zelf wie je vloer komt leggen

NEEM CONTACT OP MET DADAWOOD

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 18:00 op 085 130 83 73. Ook kun je gebruik maken van onderstaand contactformulier of mailen naar [email protected].

Showroom op afspraak te bezoeken: Cruquiusweg 94F, 1019 AJ Amsterdam

VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is Dadawood?

Dadawood is een Nederlandse fabrikant en webshop van houten vloeren met een fabriek in Limburg en een showroom in Amsterdam. Ons bedrijf bouwt door op decennialange ervaring in het produceren, bewerken en leveren van kwalitatieve houten vloeren. Geen winkels, geen tussenpersonen en geen magazijnen. Maar wel: een kwalitatief hoogwaardig assortiment voor een gunstige prijs, en een inspirerende online design studio waarop je op basis van jouw droominterieur je ideale houten vloer kunt samenstellen en aanschaffen.

Waarom zou ik voor Dadawood kiezen?

Bij Dadawood kan je er vrijwel zeker van zijn dat de vloer die jij bestelt ook echt past binnen jouw interieur. Voor iedereen een passende vloer te vinden is onze passie. Alle houten vloeren voldoen aan hoge eisen ten aanzien van structuur en stabiliteit. Binnen ons assortiment vind je tijdloze kleurvariaties, maar ook tinten die aansluiten bij de laatste trends op interieurgebied. Al onze vloeren zijn bewerkt met duurzame oliën en pigmenten, en gaan, mits onderhouden met ons onderhoudssysteem, zeer lang mee. We durven te stellen dat een Dadawood vloer medebepalend is voor de waarde van je woning.

Wat heeft een Dadawood vloer meer te bieden dan een goedkoper product?

Wij bieden kwalitatief hoogwaardige vloeren aan, voor een gunstige prijs. Deze prijzen kunnen wij hanteren doordat wij met een korte productieketen werken en geen magazijnen, winkels en tussenpersonen hebben. Bij Dadawood maken wij alleen gebruik van de beste kwaliteit houtselecties die voldoen aan hoge eisen ten aanzien van structuur en stabiliteit.

Hoe stel ik mijn ideale vloer samen bij Dadawood?

Met de interactieve online design studio op onze website creëer je jouw persoonlijke, best passende vloer. Het begin? Bedenk eerst welke woonstijl je het meest aanspreekt. In de geselecteerde woonstijl ondervind je direct wat verschillende vloerpatronen, afmetingen of een andere patina voor een ruimte kunnen doen. Ook kan je direct de prijs berekenen voor het aantal vierkante meters dat jij nodig hebt. Zo kom je nooit voor verassingen te staan.

Hoe bestel ik mijn houten vloer bij Dadawood?

Heb je eenmaal dé keuze gemaakt? De aanschaf verloopt snel en heel gemakkelijk via onze website. Om de vloer in productie te zetten vragen we je om een aanbetaling van 15% te voldoen en voor levering het resterende bedrag te betalen. Doordat je de bestelling online plaatst blijven je opdracht, facturen, garanties en belangrijke documenten altijd online oproepbaar.

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

Al onze houten vloeren en decoratieve houtdelen worden gemaakt op bestelling. De standaard levertijd bedraagt daarom 5 à 6 weken. Wil je jouw vloer sneller ontvangen? Kies dan op de betaalpagina voor de optie “spoedlevering”. Voor een spoedlevering brengen we een meerprijs over het totaalbedrag in rekening. De kosten hiervan worden vermeld tijdens het bestelproces. De levertijd is dan maximaal 2 weken voor overdracht aan onze leveringspartner.

Waarom verkoopt Dadawood alleen online?

Omdat we de dingen graag net even anders doen? Ja, dat is waar. Maar het is vooral veel efficiënter. Voordeliger. Toegankelijker. En wij denken dat het ook gewoon leuker is om zelf je interieur vorm te geven. Door ‘live’ te zien wat bepaalde houtbewerkingen en specifieke patronen voor een ruimte doen.

We hechten bijzonder veel waarde aan betrouwbaarheid en transparantie. Zo laten we gelijk zien wat andere keuzes betekenen voor de prijs, zonder verborgen kosten. Je opdracht, facturen, garanties en belangrijke documenten blijven altijd online oproepbaar. De aanschaf verloopt snel en heel gemakkelijk via onze website. Wie de vloerdelen toch in het echt wil zien en voelen, bestelt simpelweg eerst stalen of komt langs in onze showroom.

Hoe wordt een Dadawood houten vloer gelegd?

Bepaal zelf wie bij jou de vloer komt leggen. Het vinden van een betrouwbare vakkundige legger in jouw omgeving is via ons leggerplatform (met waarderingen van leggers door andere houtenvloerenliefhebbers) heel eenvoudig geworden. Na aankoop van jouw houten vloer (minimale bestelling waarde van € 1.500,-) krijg je via je persoonlijke Dada-profiel automatisch toegang tot het platform, en kan je een offerte opvragen bij drie vloerenleggers die werkzaam zijn in jouw buurt. Vervolgens neem je zelf contact op te met de vakman om je afspraak in te plannen en zonder tussenkomst van ons tot uitvoering en betaling over te gaan.
Dadawood focust zich primair op het bieden van een optimale houten designvloer; het leggersplatform is een service die ze graag verleent zodat jij je eigen droomvloer kan samenstellen. Dadawood is in geen enkel geval verantwoordelijk voor het werk dat de vakman verricht. Dadawood focust zich op het bieden van een optimale houten designvloer; die ook eenvoudig te leggen zijn. Om je daarin te helpen, selecteren we in ons leggersplatform met zorg ervaren leggers die onze vloeren mooi kunnen leggen. Omdat we je zelf alle vrijheid willen in het maken van afspraken met onze aanbevolen leggers, nemen de legger zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun werk en is hij of zij jouw directe aanspreekpunt. In onze algemene voorwaarden leggen we dit graag duidelijk uit.

Raadpleeg onze leginstructies als de vloer zelf gaat leggen of de instructies met de door jou geselecteerde vakkundige legger.

Waar worden de Dadawood vloeren gemaakt?

Wij werken met een korte productieketen, waarbij de vloer direct uit onze fabriek in Nederland aan jou wordt geleverd. We produceren alleen wat daadwerkelijk is besteld. Geen magazijnen, geen winkels, geen tussenpersonen. Hierdoor besparen wij niet alleen in kosten maar zijn we ook betrokken bij het hele proces. Dat we alleen werken met partijen die zich houden aan verantwoord bosbeheer spreekt voor zich.

Hoe lang gaat een Dadawood vloer mee?

Een houten vloer is een product uit de natuur; een product waarop geleefd mag worden (althans, dat vinden wij). Hoe lang je de vloer mooi vindt blijven, ligt in wezen aan jezelf. Zorg je op de juiste wijze voor de vloer door ons onderhoudsadvies op te volgen, dan wordt hij met de jaren alleen maar mooier! Al onze vloeren zijn afgewerkt met producten op basis van milieuvriendelijke pure pigmenten en hardwaxoliën. Hierdoor zijn ze eenvoudig te onderhouden met onze onderhoudsproducten.

Een Dada vloer en vloerverwarming, gaat dat samen?

Al onze vloeren zijn uitstekend geschikt voor vloerverwarming en moderne klimaatsystemen. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden. Lees hierover meer in onze leg instructies.

Aan welke condities moet mijn huis voldoen voor het installeren van een Dadawood vloer?

Hout is een dynamisch, ademend materiaal en daarmee gevoelig voor fluctuaties in temperatuur en luchtvochtigheid. Pas als het binnenklimaat stabiel is (lees: als er ramen in je nieuwbouwhuis zitten, en de verf op de muren droog is) kan de vloer worden geïnstalleerd. Lees meer over de criteria voor de omgevingsomstandigheden in onze leginstructies.

Hoe voorkom ik kieren in mijn Dadawood vloer?

Hout is hygroscopisch. Dit betekent dat hout vocht absorbeert uit de lucht, maar ook snel vocht kan afgeven afhankelijk van omstandigheden zoals temperatuur en luchtvochtigheid. Dit gaat gepaard met kleine veranderingen in het volume van hout (met andere woorden, uitzetten en inkrimpen). Als de luchtvochtigheid te laag is kunnen er kleine kieren ontstaan tussen de verbindingen van de planken en er kunnen enkele fijne scheurtjes verschijnen. Deze kenmerken zijn normaal voor echte houten vloeren en worden niet als defecten beschouwd. Door de luchtvochtigheid te reguleren voorkom je kieren in je vloer.

Meer hierover is te lezen in ons onderhoudsadvies.

Kan ik kleurvariaties in mijn Dadawood vloer verwachten?

Hout is een natuurproduct met variaties in kleur, nerf-, en groeistructuur. Geen twee delen zijn exact gelijk. Met 3D visualisaties proberen we om je een zo realistisch mogelijk beeld te tonen van de uitstraling van onze producten. Toch kunnen wij niet garanderen dat jouw computer, tablet of mobiel de kleuren van de producten op de juiste wijze zal weergeven. De aan jou geleverde fysieke producten kunnen enigszins afwijken van onze afbeeldingen. Daarom adviseren wij je altijd om een voorbeeld (staal) te bestellen, voordat je overgaat tot de aankoop van je gedroomde houten vloer. Let wel: ook een staal laat maar een (klein) deel van de variatie in een houten vloer. Een staal is daarom nooit representatief voor de totale uitstraling van een vloer. Het geeft wel een globaal beeld van het te verwachten kleurpatina.

Verkleurt mijn Dadawood vloer in de loop der tijd?

De kleur en het patina van een houten oppervlak kunnen met de tijd geleidelijk veranderen. Naast licht en zuurstof dragen gebruiksslijtage en onderhoud van de vloer met onderhoudsmiddelen of water bij aan deze verandering. We raden aan om voldoende extra delen te bestellen voor een eventuele latere “aanheling” of vervanging in de vloer. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn na een beschadiging of waterschade, of een kleine uitbreiding van de vloer. Een eventuele nalevering kan namelijk altijd iets afwijken in kleur en structuur.

Help, er zit een vlek op mijn Dadawood vloer. Wat moet ik doen?

Ruim gemorst eten en vloeistoffen om vlekken te voorkomen het liefst onmiddellijk op met een absorberende, vochtige pluisvrije doek. Gebruik nooit teveel water. Leer onder onderhoudsadvies meer over wat je per specifieke vlek het beste kan doen.

Hoe moet ik mijn Dadawood vloer onderhouden (schoonmaken, oliën, schuren)?

De vloeren van Dadawood zijn behandeld met een hardwaxolie. Door de verzadiging met olie wordt het hout beschermd tegen water en vuil. Om de vloeren zoveel mogelijk te beschermen, bieden wij speciale onderhoudsmiddelen aan. Je kunt ze bestellen via onze website. Download voor het juiste gebruik van deze onderhoudsmiddelen, en advies betreffende de bescherming van onze houtproducten, het onderhoudsadvies. Let erop dat onderhoudsproducten de kleur en glans van het houtoppervlak enigszins veranderen. Het is daarom raadzaam ze altijd eerst op een klein oppervlak te testen.

Welke betaalmethoden zijn er beschikbaar op jullie website?

Betalingen vinden plaats binnen de beveiligde betaalmogelijkheden van Mollie. Op onze website leggen we duidelijk uit hoe je kunt betalen voor de producten die je via onze website koopt. Je kunt vooruitbetalen met iDEAL of via een bankoverschrijving.

Wat moet ik doen als ik niet tevreden ben over het geleverde product(en)?

Neem contact met ons op via onze contactpagina. Op deze pagina staan onze contactgegevens.

Volg ons op social media
Volg ons op Facebook Volg ons op Instagram Volg ons op Pinterest Volg ons op LinkedIn