Beste Prijzen De beste houten vloeren voor de beste prijzen
Beste Prijzen Voorbeeldstalen binnen 48u geleverd
Vloeren Configurator Ontwerp jouw vloer in de online design studio
Vloerenleggers Kies zelf jouw vloerenlegger
Vloerverwarming Alle vloeren geschikt op vloerverwarming

Waarom je jouw ideale houten vloer in wisselende, of juist vaste breedtes wil

 

Leuk dat het kan, maar waarom zou je kiezen voor een eiken houten vloer in wisselende breedtes?

Placeholder Placeholder

Het is hét antwoord op de traditionele vloer: de vloer met wisselende breedtes. Hij doet het goed in zowel een landelijke als moderne inrichting. Heb je een ruime kamer? Dan kan een selectie van bredere planken heel mooi zijn. In een kleinere ruimte komen planken in wisselende smallere breedtes beter tot hun recht.

Wat is een Bourgogne parket?

Een parketvloer met wisselende breedtes. Dit type vloer sluit aan bij de willekeurige groeivariatie in de natuur. Het contrastrijke patroon voelt ‘natuurlijker’ aan dan een vloer gelegd in vaste breedtematen.*

4

Over hoeveel variatie hebben we het?

Je kunt bij ons kiezen tussen twee optimale variaties. De breedte van de planken wisselen tussen 18 cm en 24 cm, óf tussen 22 cm en 28 cm.

 

Help, ik vind de variatie in de vloer heel mooi maar wil eigenlijk een vrij minimalistisch interieur.

Geen nood! Juist de warme uitstraling van deze vloer maakt het tot een optimale partner in modern ingerichte of minimalistische interieurs. Onze Karakter-selectie, met kwasten en meer natuurlijke groeivariatie, komt bijzonder mooi tot zijn recht in dit patroon.

Wanneer wil je liever een vloer met delen in één breedtemaat?

 

Als je op zoek bent naar een evenwichtige vloer met een tijdloze en elegante uitstraling. Deze vloer is vaak eerste keus bij architecten — en mensen die werken in de financiële sector. Niet vreemd, vaste breedtes staan voor structuur en zekerheid. Heb je een ruime kamer? Durf te kiezen voor brede planken, je zult versteld staan. In kleinere ruimtes zijn smallere delen vaak beter. Smallere delen geven een kamer bovendien een klassiek gevoel. Je kan bij ons kiezen uit de breedtematen 18 cm, 22 cm, 24 cm en 28 cm.

Kan een blokpatroon ook in wisselende breedtes?

 
 

Helaas, en misschien maar beter ook van niet. Een blokpatroon heeft al genoeg aan zichzelf! Al onze specifieke patronen, inclusief Hongaarse punt, visgraat en blokpatroon, zijn alleen in vaste breedtes leverbaar. Je kan wel uit verschillende breedtematen kiezen voor de gehele vloer. Kijk hiervoor in de Design Studio, of lees meer over visgraat of Hongaarse punt hier.

 
 

*Goed om te weten: er is altijd iets van variatie in de lengtes van de planken, variërend van 180 cm tor 240 cm. We trachten de meeste planken in volle lengtes te gebruiken, maar zijn soms genoodzaakt aan het uiteinde bij de muur, een korter stukje te plaatsen.

Ontwerp jouw vloer in de online design studio

 
 
 

Met de interactieve online design studio op onze website creëer je jouw persoonlijke, best passende vloer. Het begin? Bedenk eerst welke woonstijl je het meest aanspreekt. In de geselecteerde woonstijl ondervind je direct wat verschillende vloerpatronen, afmetingen of een andere patina voor een ruimte kunnen doen. Ook kan je direct de prijs berekenen voor het aantal vierkante meters dat jij nodig hebt. Zo kom je nooit voor verassingen te staan. 

Ontwerp jouw eiken houten vloer hier. Of bekijk ons assortiment visgraatHongaarse puntblokpatroonvaste breedte planken en wisselende breedte planken eiken houten vloeren in onze shop.

Lees meer:

 

Brede eiken planken vloer, ontdek het verhaal erachter

 

Brede of smalle planken voor je houten vloer

Lak, olie of hardwax olie: wat zijn de verschillen?

Deel dit artikel
Deel op Facebook Deel op Pinterest Deel op LinkedIn