Beste Prijzen De beste houten vloeren voor de beste prijzen
Beste Prijzen Voorbeeldstalen binnen 48u geleverd
Vloeren Configurator Ontwerp jouw vloer in de online design studio
Vloerenleggers Kies zelf jouw vloerenlegger
Vloerverwarming Alle vloeren geschikt op vloerverwarming
 

Eiken Hongaarse Punt vloer? Lees alles wat je wilt weten

 

Voor een klassieker is de Hongaarse punt verbluffend actueel. Waarom de populariteit van deze vloer de laatste jaren alleen maar is toegenomen? We doen een poging de kracht van deze bijzondere vloer onder woorden te brengen.

 
Placeholder

Voor de geboorte van de Hongaarse punt vloer...

 

Moeten we behoorlijk ver terug. Naar de 16e eeuw om precies te zijn. Toen al werd het vloerpatroon, ook wel bekend als Chevron, toegepast om het interieur een gevoel van warmte en luxe te geven. De Hongaarse punt brengt een intrigerende visuele dynamiek in het houtoppervlak. Veel stadsparlementen uit de 18e eeuw hebben een interieur met dit patroon.

Een rechtlijnige zigzag...

 

Doet de vloer rustiger overkomen dan zijn broertje, de visgraat. De legmethode bij de Hongaarse punt laat de onder een rechte hoek afgesneden uiteinden van de planken in rechte banen tegen elkaar aan vallen.

Een klassieker die houdt van strak en modern...

 
 

Maakt de Hongaarse punt een tijdloze investering. Er zijn binnen dit specifieke patroon veel variaties mogelijk. Je kunt kiezen voor grote planken, een egale houtsortering en een minimale bewerking. Bij Dadawood heet dit de Puur-selectie. Dit geeft het meest rustige effect en werkt goed in grote ruimtes en strakke moderne interieurs. Een smalle plank, met noesten en kleurverschillen in het hout – wij noemen dit hout uit de Karakter-selectie — geeft een mooi contrastrijk interieur. Deze sfeer past goed bij bijvoorbeeld stadswoningen, industriële woningen of chique interieurs.

Kan zowel in ruime als smallere ruimtes uit de voeten...

Als je de breedte van de planken erop aanpast. In een grote ruimte kunnen bredere delen heel mooi zijn. In een kleinere ruimte, of bij een klassieke inrichting, kunnen smallere delen beter geschikt zijn.

 

De Hongaarse punt van Dadawood

 
 
 

Vind je in de volgende afmetingen: 12 x 60 cm, 14 x 70 cm, 16 x 80 cm, 18 x 90 cm. Het verschil in de afmetingen van de plankjes is van grote invloed op de uitstraling. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Bekijk ons assortiment eiken houten Hongaarse punt vloeren in de shop, ontwerp jouw Hongaarse punt vloer in de online design studio of neem contact met ons op om advies te krijgen van onze hout-in-interieur specialisten.

Lees ook:

 
 
 
 

Eiken visgraat vloer? Lees alles wat je wilt weten

Het verschil tussen visgraat en Hongaarse punt vloer?

 

Brede of smalle planken voor je houten vloer?

Deel dit artikel
Deel op Facebook Deel op Pinterest Deel op LinkedIn