Beste Prijzen De beste houten vloeren voor de beste prijzen
Beste Prijzen Voorbeeldstalen binnen 48u geleverd
Vloeren Configurator Ontwerp jouw vloer in de online design studio
Vloerenleggers Kies zelf jouw vloerenlegger
Vloerverwarming Alle vloeren geschikt op vloerverwarming
0
 Advanced issues found
 

Brede of smalle planken voor je houten vloer?

 

Zoveel hout, zoveel keuzes. Naast houtsoort, patroon, legwijze en afwerking, is het bepalen van de perfecte breedte- en lengtemaat van de planken een essentiële stap. Welke breedte je kiest is behoorlijk bepalend voor hoe je de ruimte zult ervaren. Zo kan een woning door de verkeerde keuze ongewenst kleiner aandoen dan hij is. En voegt de juiste keuze ruimte en charme. Om je te helpen in het kiezen van jouw ideale vloer, is het handig om de regels van het spel te kennen. We sommen de basisregels voor je op.

Placeholder Placeholder
0
 Advanced issues found
 
0
 Advanced issues found
 

Vijf tips om tot de juiste breedte- en lengtemaat te komen

1. Zoek de balans

0
 Advanced issues found
 
 

Kijk naar de verhouding tussen de ruimte in jouw woning en de breedte en lengte van de plank. Heb je een grote ruimte? Brede planken tonen de ruimte groter, lange planken laten de ruimte nog langer voelen. Extreem smalle planken in een grote ruimte kunnen uit proportie voelen. Is jouw ruimte kleiner? Dan zijn smalle planken de beste keuze; zij laten een kleinere ruimte groter doen voorkomen.

2. Bedenk hoe je de ruimte gebruikt

0
 Advanced issues found
 
 
 

Brede plankenvloeren brengen rust en warmte, waardoor de kamer er ruimer en natuurlijker uit ziet. Hoe smaller de plank hoe drukker het wordt. Dat is niet per se negatief. Kijk goed naar de ruimte en hoe je deze gaat inrichten en gebruiken. Zo kan ‘druk’ ook aangekleed, interessant of sfeervol zijn als de vloer hier juist de toon zet. 

3. Vermijd eenheidsworst

0
 Advanced issues found
 
 

Durf verschillende ruimtes elk individueel te benaderen. Misschien is de intieme entree wel perfect voor jouw geliefde Hongaarse punt patroon, maar leg je in de loftwaardige woonkamer juist een extreem brede plank. Het hoeft niet allemaal door het hele huis hetzelfde te worden.

4. Wel eens aan een brede patroonvloer gedacht?

 

Brede planken hebben een groots en imponerend effect. Maar wist je dat brede planken in combinatie met een patroon een eigentijdse combinatie vormen? Smalle patroonvloeren zijn klassiekers. Denk aan een smalle visgraat en smalle Hongaarse punt. Hoe breder je gaat hoe moderner het patroon oogt. Onze brede visgraat en Hongaarse punt patronen geven echt een eigentijdse look aan de ruimte. 

5. Brede planken zijn exclusiever dan smalle planken

0
 Advanced issues found
 
0
 Advanced issues found
 
0
 Advanced issues found
 

Smallere planken zijn door de bank genomen een economischere keuze. Een logisch gevolg van het feit dat er nu eenmaal meer smalle planken uit een stam zijn te halen dan brede. Lees: minder restmateriaal, wat vertaalt zich in de prijs. Het is ook moeilijker om een zuivere brede plank te zagen dan een brede plank waarbij afwijkingen zijn toegestaan. Hoe breder de plank dus, hoe hoger de prijs.

Placeholder Placeholder
 
 
 

Geen regel zonder uitzonderingen, dus blijf luisteren naar je gevoel en experimenteer er op los!

Bonus tip: Al onze planken hebben een micro vellingkant. Wist je dat deze V-groef aan de lange zijde de ruimte nog langer toont? Aan de kopse kant geeft de groef juist een breder effect.

Ontwerp jouw vloer in de online design studio

 
 
 

Met de interactieve online design studio op onze website creëer je jouw persoonlijke, best passende vloer. Het begin? Bedenk eerst welke woonstijl je het meest aanspreekt. In de geselecteerde woonstijl ondervind je direct wat verschillende vloerpatronen, afmetingen of een andere patina voor een ruimte kunnen doen. Ook kan je direct de prijs berekenen voor het aantal vierkante meters dat jij nodig hebt. Zo kom je nooit voor verassingen te staan. 

Ontwerp jouw eiken houten vloer hier.
Of bekijk ons assortiment visgraatHongaarse puntblokpatroonvaste breedte planken en wisselende breedte planken eiken houten vloeren in onze shop.

Lees ook:

 

Brede planken vloer, ontdek het verhaal erachter

 

Lak, olie of hardwax olie: wat zijn de verschillen?

Wat bepaald de prijs van een houten vloer?

Deel dit artikel
Deel op Facebook Deel op Instagram Deel op Pinterest Deel op LinkedIn