Beste Prijzen De beste houten vloeren voor de beste prijzen
Beste Prijzen Voorbeeldstalen binnen 48u geleverd
Vloeren Configurator Ontwerp jouw vloer in de online design studio
Vloerenleggers Kies zelf jouw vloerenlegger
Vloerverwarming Alle vloeren geschikt op vloerverwarming

Brede eiken planken vloer, ontdek het verhaal erachter

 

De natuurlijke schoonheid van een brede eiken planken vloer zal niemand betwisten. Wat maakt deze vloer alom geliefd? En waarom zijn brede eiken planken exclusiever dan smalle planken?

Placeholder

Upgrade elk interieur

De eiken vloer met brede planken is een regelrechte alleskunner. Hij doet een kleine ruimte groter lijken. En brengt warmte en karakter in een hoge, of grote kamer. Met een maximale afmeting van 28cm zijn zelfs de breedste planken geschikt voor ieder type droomwoning, groot of kleiner.

Hoe het begon in de 18e en 19e eeuw

Nu staat een brede eiken houten vloer voor luxe en ‘status’, voor de industriële revolutie was een brede houten planken vloer vooral een efficiënte keuze. Was Engeland in de Middeleeuwen voor het overgrote deel van haar bossen ontdaan, aan de overkant in Amerika boden de onaangetaste bossen een overvloed aan langzaam verjaard hout. En was er nog geen industrieel gereedschap om hout snel mee te bewerken. Planken werden in die tijd naast elkaar in de vloer getimmerd. De tweede helft van de 19e eeuw zag de komst van de door stoom aangedreven zaagmachine, die letterlijk korte mette maakte met de brede-plankentrend.

Meer met minder

 

Onze breedste delen komen uit de kern van het lagere deel van de stam. Het zijn veelal bredere, en langere uitsneden met een hogere dichtheid dan planken uit andere delen van de boom. Het maakt brede planken van nature stabieler, en ook exclusiever. Minder voegen en naden tussen de brede planken geeft de rijkheid van de authentieke houtstructuur vrij baan.

Plankenvloer met een twist

Als we over brede planken spreken hebben we het doorgaans over een prachtige plankenvloer. Wie echt iets heel anders wil, kan ook overwegen om een traditionele patroonvloer een moderne twist te geven. Door te kiezen voor redere en langere planken dan gewoonlijk krijgt een visgraat, Hongaarse punt of blokpatroon een eigentijdse look and feel.

Ontwerp jouw vloer in de online design studio

 
 
 

Met de interactieve online design studio op onze website creëer je jouw persoonlijke, best passende vloer. Het begin? Bedenk eerst welke woonstijl je het meest aanspreekt. In de geselecteerde woonstijl ondervind je direct wat verschillende vloerpatronen, afmetingen of een andere patina voor een ruimte kunnen doen. Ook kan je direct de prijs berekenen voor het aantal vierkante meters dat jij nodig hebt. Zo kom je nooit voor verassingen te staan. 

Ontwerp jouw eiken houten vloer hier. Of bekijk ons assortiment visgraatHongaarse puntblokpatroonvaste breedte planken en wisselende breedte planken eiken houten vloeren in onze shop.

Lees meer:

 

Brede of smalle planken voor je houten vloer?

 

Vijf gouden onderhoudsregels om je houten vloer mooi te houden

Het verschil tussen visgraat en Hongaarse punt vloer?

Deel dit artikel
Deel op Facebook Deel op Pinterest Deel op LinkedIn