Beste Prijzen De beste houten vloeren voor de beste prijzen
Beste Prijzen Voorbeeldstalen binnen 48u geleverd
Vloeren Configurator Ontwerp jouw vloer in de online design studio
Vloerenleggers Kies zelf jouw vloerenlegger
Vloerverwarming Alle vloeren geschikt op vloerverwarming
 
 

Vijf gouden onderhoudsregels om je houten vloer mooi te houden

 
 
 
 

Heb je eindelijk de perfect bij jouw wensen passende, geweldig mooie houten vloer uitgekozen, en dan begint de stress pas echt: hoe zorg ik dat hij zo mooi blijft? Vijf gouden onderhoudsregels voor de ultieme Dadawood houten vloer die mooi blijft.

Placeholder

Vijf gouden onderhoudsregels voor de ultieme Dadawood houten vloer die mooi blijft

 

Een Dadawood vloeren is behandeld met een hardwaxolie. Dat is een uniek product op basis van plantaardige oliën en wassen dat de beste eigenschappen van beide combineert. Het laat de olie diep doordringen in het hout, zonder de poriën af te sluiten.

De voordelen? Het hout kan blijven ademen, behoudt de unieke structuur en natuurlijke uitstraling. Het met olie verzadigde hout heeft een zeer slijtvast oppervlak, en is beschermd tegen water en vuil. Vloeren behandeld met hardwaxolie zijn bovendien met de juiste routines en onderhoudsproducten eenvoudig te reinigen en onderhouden.

1. Dagelijks vegen en stofzuigen

Voorkomen is beter dan genezen. Veeg of stofzuig de vloer elke dag met een zachte borstel om losse vuildeeltjes te verwijderen. Voorkom vlekken door gemorst eten en vloeistoffen direct op te ruimen. Gebruik hiervoor een absorberende, vochtige pluisvrije doek, en altijd heel weinig water.

2. Reinigen met natuurzeep: één tot wee keer per maand

 

Een tweewekelijkse schoonmaakbeurt met natuurzeep verwijdert het vuil van het hout en verzorgt de vloer met een extra, beschermende slijtlaag. Natuurzeep Naturel gebruik je voor naturel of donkere houtsoorten en Natuurzeep Wit is geschikt om de lichte tint van lichte vloeren intact te houden — door ze te voorzien van extra witpigment.

Tip: Maak bij het reinigen je vloer niet te nat.

3. Doffe of sterk vervuilde vloer? De intensiefreiniger biedt uitkomst

 

De Intensiefreiniger is de juiste partner als je vloer een grondige reiniging nodig heeft. De Intensiefreiniger heeft een sterk ontvettende werking, wat hem uitermate geschikt maakt voor bijzonder vervuilde vloeren. De intensiefreiniger wordt ook geadviseerd om te gebruiken vóór de jaarlijkse basisbehandeling met onderhoudsolie of zeep. Zo ben je verzekerd van een optimaal resultaat.

4. Jaarlijkse voeding met onderhoudsolie

 
 

Onderhoudsolie is de ideale opfrisbeurt om je geoliede houten vloer van een doffe en versleten uitstraling af te helpen. Onderhoudsolie maakt de vloer extra slijtvast in de bovenste laag. Tegelijkertijd geeft deze olie het hout een optimale finish die de nerfstructuur en kleurnuances  mooi laat uitkomen. De onderhoudsolie is verkrijgbaar in verschillende tinten. Zo gebruik je de Onderhoudsolie Naturel voor naturel geoliede vloeren, en Onderhoudsolie Wit voor wit geoliede vloeren. 

5. Plaatselijke en hardnekkige vlekken?

 
 

Niet alle vlekken kunnen gemakkelijk worden verwijderd met een absorberende vochtige doek. Gebruik de Superontvlekker voor het verwijderen van plotselinge ontstane spatten en vlekken zoals koffie, rode wijn en sporen die door schoenen zijn achtergelaten. Gebruik de Easy Neutralizer om zwarte vlekken in eiken te verwijderen, die veroorzaakt zijn door reacties met het looizuur in het hout. Bijvoorbeeld vlekken van metaal, roest, urine, bloempotten, etc.

Vloeren A-B-C

 
 

Bovenstaande in het kort. Voorkom dat vlekken kunnen intrekken. Een geoliede vloer behandeld met hardwaxolie regelmatig schoonmaken met natuurzeep. Wees spaarzaam met water. De oliebehandeling opfrissen door steeds een nieuwe laag onderhoudsolie aan te brengen. En voor dieptereiniging de intensiefreiniger.

Ontwerp jouw vloer in de online design studio

 
 

Met de interactieve online design studio op onze website creëer je jouw persoonlijke, best passende vloer. Het begin? Bedenk eerst welke woonstijl je het meest aanspreekt. In de geselecteerde woonstijl ondervind je direct wat verschillende vloerpatronen, afmetingen of een andere patina voor een ruimte kunnen doen. Ook kan je direct de prijs berekenen voor het aantal vierkante meters dat jij nodig hebt. Zo kom je nooit voor verassingen te staan. 

Ontwerp jouw eiken houten vloer hier. Of bekijk ons assortiment visgraatHongaarse puntblokpatroonvaste breedte planken en wisselende breedte planken eiken houten vloeren in onze shop.

Lees meer:

 

Lak. olie of hardwax olie: wat zijn de verschillen?

 

Geschaafde of geschuurde houten vloer? Welke keuze maak je

 

Wat bepaald de prijs van een houten vloer? 6 factoren op een rijtje

Deel dit artikel
Deel op Facebook Deel op Pinterest Deel op LinkedIn