Beste Prijzen De beste houten vloeren voor de beste prijzen
Beste Prijzen Voorbeeldstalen binnen 48u geleverd
Vloeren Configurator Ontwerp jouw vloer in de online design studio
Vloerenleggers Kies zelf jouw vloerenlegger
Vloerverwarming Alle vloeren geschikt op vloerverwarming

Hoe onderhoud ik mijn houten vloer met gemak en blijft mijn vloer lang mooi?

 

Verzorg je een houten vloer op de juiste manier dan blijft hij jarenlang mooi. Lees: optimaal woonplezier en een langere levensduur. En laat goed onderhoud nou helemaal niet zo ingewikkeld zijn. We zetten de belangrijkste richtlijnen voor je op een rijtje.

Placeholder

Onderhoudsvriendelijke vloeren

De afwerkingen van Dadawood vloeren zijn op basis van milieuvriendelijke pure pigmenten en hardwaxoliën. Door de verzadiging met olie wordt het hout beschermd tegen water en vuil. Houten vloeren behandeld met hardwaxolie zijn eenvoudig te onderhouden. En als je goed voor je vloer zorgt, wordt hij met de jaren alleen maar mooier!

Vijf tips om je vloer met gemak mooi te houden

1. Voorkom vuil in je woning

Vuil is bij houten vloeren de voornaamste reden van slijtage. Een goede kwaliteit deurmat buiten én binnen je woning vermindert dat vuil en zand worden meegelopen naar binnen en krassen veroorzaken in je houten vloer. Veeg of stofzuig de vloer dagelijks met een zachte borstel om vuildeeltjes te verwijderen.

2. Plaats viltdoppen onder meubels

Tafels, stoelen en ander meubilair kunnen de vloeroppervlakken beschadigen. Niet zozeer door hun gewicht, maar door het verplaatsen — denk aan het aanschuiven van eetkamerstoelen. Met zelfklevende viltglijders onder de poten voorkom je het risico op krassen.

3. Plaats viltdoppen onder stilettohakken

Geintje! Maar wees wel voorzichtig met puntige objecten zoals naaldhakken. Vooral als de hakken beschadigd zijn kunnen ze kleine deukjes in een houten vloer achterlaten.

4. Gemorst? Ruim het onmiddelijk op!

 

Water, vloeistoffen, voedsel of andere stoffen op de vloer gemorst? Ruim het gelijk op. Gebruik een vochtige, absorberende pluisvrije doek om alle sporen van het morsen te verwijderen. Strijk vervolgens met een vochtige doek over de vloer totdat de vloer schoon en droog is.

5. Houd je vloer als nieuw

 

Dat doe je simpelweg door de specifiek hiervoor ontwikkelde onderhoudsproducten te gebruiken. De juiste producten maken echt het verschil. Natuurzeep gebruik je voor de regelmatige reiniging en bescherming van de houten vloer. Intensiefreiniger kan je gebruiken voor de grondige reiniging van een bijzonder vervuilde vloer, maar ook voorafgaand aan een basisbehandeling met onderhoudsolie of zeep. Een dof geworden, geoliede houten vloer fris je op door een nieuwe laag Onderhoudsolie aan te brengen. Vaak is één keer per jaar oliën al afdoende. De Onderhoudsolie heeft ook een beschermende werking. Bekijk alle onderhoudsproducten voor jouw houten vloer in onze shop.

 

Let op: Onderhoudsproducten kunnen de kleur en glans van het houtoppervlak enigszins veranderen. Het is raadzaam ze altijd eerst op een klein oppervlak te testen.

Ontwerp jouw vloer in de online design studio

 
 

Met de interactieve online design studio op onze website creëer je jouw persoonlijke, best passende vloer. Het begin? Bedenk eerst welke woonstijl je het meest aanspreekt. In de geselecteerde woonstijl ondervind je direct wat verschillende vloerpatronen, afmetingen of een andere patina voor een ruimte kunnen doen. Ook kan je direct de prijs berekenen voor het aantal vierkante meters dat jij nodig hebt. Zo kom je nooit voor verassingen te staan. 

Ontwerp jouw eiken houten vloer hier. Of bekijk ons assortiment visgraatHongaarse puntblokpatroonvaste breedte planken en wisselende breedte planken eiken houten vloeren in onze shop.

Lees meer:

 

Vijf gouden onderhoudsregels om je houten vloer mooi te houden

 

Geschaafde of geschuurde houten vloer, welke keuze maak je?

 

Wat bepaald de prijs van een houten vloer? 6 factoren op een rijtje

Deel dit artikel
Deel op Facebook Deel op Pinterest Deel op LinkedIn