Beste Prijzen De beste houten vloeren voor de beste prijzen
Beste Prijzen Voorbeeldstalen binnen 48u geleverd
Vloeren Configurator Ontwerp jouw vloer in de online design studio
Vloerenleggers Kies zelf jouw vloerenlegger
Vloerverwarming Alle vloeren geschikt op vloerverwarming
 
 
 
 

De ideale opknapbeurt voor jouw geoliede houten vloer

 
 
 
 

Hoe krijg je jouw geoliede of hardwax houten vloer weer zo goed als nieuw? We zetten de belangrijkste richtlijnen voor je op een rijtje. Lees: optimaal woonplezier en een langere levensduur. En laat goed onderhoud nou helemaal niet zo ingewikkeld zijn.

Placeholder

Wanneer moet de houten vloer opgefrist worden?

 
 
 
 
 

Ziet de vloer er na verloop van tijd op sommige plekken 'dof' en 'schraal' uit, of is deze met alleen Natuurzeep niet meer helemaal schoon te krijgen? Geef de vloer dan een opknapbeurt met Intensiefreiniger en Onderhoudsolie. Dit mag ook plaatselijk uitgevoerd worden, bijvoorbeeld bij een inloop of in de keuken. Vervolgens is regelmatig zepen met Natuurzeep de ideale uitkomst om het beste resultaat te behouden. Bij een goed onderhouden vloer is een volledige opknapbeurt hooguit één keer per jaar nodig.

Doffe of sterk vervuilde vloer? De intensiefreiniger en onderhoudsolie bieden uitkomst

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De Intensiefreiniger is de juiste partner als je vloer een grondige reiniging nodig heeft. De Intensiefreiniger heeft een sterk ontvettende werking, wat hem uitermate geschikt maakt voor bijzonder vervuilde vloeren. De Intensiefreiniger wordt geadviseerd om te gebruiken vóór de behandeling met Onderhoudsolie. 

Onderhudsolie is de ideale opfrisbeurt om je geoliede houten vloer van een doffe en versleten uitstraling af te helpen. Onderhoudsolie maakt de vloer extra slijtvast in de bovenste laag. Tegelijkertijd geeft deze olie het hout een optimale finish die de nerfstructuur en kleurnuances mooi laat uitkomen. De Onderhoudsolie is verkrijgbaar in verschillende tinten. Zo gebruik je de Onderhoudsolie Naturel voor naturel geoliede vloeren, Onderhoudsolie Wit voor wit geoliede vloeren, Onderhoudsolie Bruin voor bruin geoliede vloeren en Onderhoudsolie Grijs voor grijs geoliede vloeren.

Stap 1: Vul twee emmers met 5 liter (warm) water. Doe in één van de emmers een kopje Intensiefreiniger (125 ml). Gebruik bij sterke vervuiling twee kopjes Intensiefreiniger (250 ml). 

Stap 2: Breng de Intensiefreiniger oplossing aan en boen deze goed vochtig (niet kletsnat!) met een pad in het hout. Spoel de pad af en toe uit in het spoelwater. Laat de oplossing 10 tot 15 minuten inwerken. Haal ondertussen schoon spoelwater. Wij adviseren hierbij om de Superpad te gebruiken.

Stap 3: Neem met een uitgewrongen swepmop het losgeweekte vuil op. Spoel de swepmop regelmatig uit in het spoelwater. Laat de vloer nu volledig drogen (minimaal vier uur bij kamertemperatuur). Wij adviseren hierbij om de Videla Swepmop.

Stap 4: Vernevel Onderhoudsolie met een Oliesproeifles op de vloer en laat het even intrekken. Masseer de Onderhoudsolie met een schone, droge witte pad of oliedoek egaal in het hout. Gebruik bij grote oppervlakken of voor optimaal resultaat een boenmachine zoals de Cleanfix Floormac.

Stap 5: Wrijf de vloer volledig droog met katoenen doeken. Pas na vier uur weer belopen. De vloer 24 uur niet met water in aanraking laten komen. Behandel de vloer (na minstens 48 uur) met Natuurzeep om inlopen van vuil te voorkomen. 

Behoud resultaat door reiniging met natuurzeep: één tot twee keer per maand

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Het gewenste resultaat behouden? Een tweewekelijkse schoonmaakbeurt met Natuurzeep verwijdert het vuil van het hout en verzorgt de vloer met een extra, beschermende slijtlaag. Natuurzeep Naturel gebruik je voor naturel of donkere houtsoorten, Natuurzeep Wit is geschikt om de lichte tint van lichte vloeren intact te houden en Natuurzeep Grijs voor grijze vloeren — door ze te voorzien van extra witpigment.

Stap 1: Vul een emmer met 5 liter koud of lauw water en 125 ml Woca Natuurzeep (één kopje). Vul nog een emmer met 5 liter koud of lauw water. Hierin kunt je de dweil in uitspoelen om het zeepwater schoon te houden. Wij adviseren hierbij om de Videla Swepmop te gebruiken.

Stap 2: Breng de zeepoplossing licht schuimend aan op de vloer op een aantal vierkante meters en laat de oplossing kort inwerken. Spoel ondertussen de mop uit in het spoelwater en wring deze droog. Doe de mop in de zeepoplossing en wring opnieuw uit.

Stap 3: Neem schuim en opgelost vuil op met de uitgewrongen, schone mop en spoel uit in de emmer met spoelwater. Goed uitwringen.

Stap 4: Laat het oppervlak nu 20-30 minuten drogen. De vloer moet droog zijn voordat deze weer belast wordt.

Liever een nieuwe houten vloer? Bekijk ons assortiment! 

 
 
 

Met de interactieve online design studio op onze website creëer je jouw persoonlijke, best passende vloer. Het begin? Bedenk eerst welke woonstijl je het meest aanspreekt. In de geselecteerde woonstijl ondervind je direct wat verschillende vloerpatronen, afmetingen of een andere patina voor een ruimte kunnen doen. Ook kan je direct de prijs berekenen voor het aantal vierkante meters dat jij nodig hebt. Zo kom je nooit voor verassingen te staan.  

Ontwerp jouw eiken houten vloer hier. Of bekijk ons assortiment visgraatHongaarse puntblokpatroonvaste breedte planken en wisselende breedte planken eiken houten vloeren in onze shop.

Lees meer:

 
 
 
Deel dit artikel
Deel op Facebook Deel op Pinterest Deel op LinkedIn