Beste Prijzen De beste houten vloeren voor de beste prijzen
Beste Prijzen Voorbeeldstalen binnen 48u geleverd
Vloeren Configurator Ontwerp jouw vloer in de online design studio
Vloerenleggers Kies zelf jouw vloerenlegger
Vloerverwarming Alle vloeren geschikt op vloerverwarming

Leggen

Binnenkijken bij droominterieurs van anderen, maar ook tips en tricks, hout-weetjes, kunst en cultuur: ons blog is de digitale weerspiegeling van onze gezonde obsessie, kennis en kunde omtrent misschien wel het mooiste materiaal ter wereld. Treed binnen en enjoy!

Eiken Hongaarse punt vloer leggen, hoe doe je dat?

Eiken Hongaarse punt vloer leggen, hoe doe je dat?

De Hongaarse punt is een klassiek parketpatroon dat dateert uit de 16e eeuw. Maar voor een klassieker is de Hongaarse punt verbluffend actueel. De legmethode bij de Hongaarse punt laat de onder een rechte hoek afgesneden uiteinden van de planken in rechte banen tegen elkaar aan vallen. We leggen je uit hoe je een Hongaarse punt het beste kan leggen.

Eiken visgraat vloer leggen, hoe doe je dat?

Eiken visgraat vloer leggen, hoe doe je dat?

Het visgraatpatroon is een klassiek parketpatroon dat dateert uit de 16e eeuw. Het patroon bestaat uit gelijke langwerpige delen gerangschikt in een haaks zigzagpatroon. De delen worden in perfecte rechthoeken gesneden en worden in linkse en rechtse delen onder een hoek van 90 graden gelegd; een gebroken zigzag. Wij leggen je uit hoe je een visgraat vloer het beste kan leggen.

Kan een eiken houten vloer op vloerverwarming?

Kan een eiken houten vloer op vloerverwarming?

De laatste jaren is een vloerverwarming bijna niet meer weg te denken uit moderne woningen. Een behaaglijke warmtebron met als grote voordeel de gelijkmatige warmteverdeling, in plaats van lelijke stoffige radiatoren. Wij passen onze vloeren al jaren toe op vloerverwarming. In feite zijn Dadawood vloeren er voor gemaakt!

Zwevend of verlijmd leggen, wat is beter voor je houten vloer?

Zwevend of verlijmd leggen, wat is beter voor je houten vloer?

Een houten vloer die bestaat uit meer lagen kan je zowel zwevend als verlijmd leggen. Er wordt vaak gedacht dat zwevend leggen meer voordelen biedt dan het verlijmen van de vloer. Vanuit een kwaliteitsoogpunt is het verlijmd leggen van een houten vloer de beste manier van leggen. Wij leggen je graag uit waarom.