Beste Prijzen De beste houten vloeren voor de beste prijzen
Beste Prijzen Voorbeeldstalen binnen 48u geleverd
Vloeren Configurator Ontwerp jouw vloer in de online design studio
Vloerenleggers Kies zelf jouw vloerenlegger
Vloerverwarming Alle vloeren geschikt op vloerverwarming
 

White wash eiken houten vloer, wat maakt deze vloer zo populair?

 

Een white wash behandeling geeft een houten vloer een witte, lichtbeige, gemêleerde tint uitstraling. Vooral op het houtsoort eiken geeft dat een prachtig effect. Afhankelijk van de voorbehandeling van de eiken planken en de menging van de white wash bestaat de white wash in verschillende uitvoeringen. Wij laten je graag de verschillen zien en de toepassingen ervan in diverse woonstijlen.

Waarom kiezen voor een white wash vloer?

 

De white wash is een afwerking dat goed past bij veel verschillende woonstijlen. Doordat de witte, lichtbeige kleurpatina goed combineert met alle kleuren. De white wash past namelijk bij warme maar ook koele kleuren. Wat het een gemakkelijke vloer maakt om te combineren met diverse meubels. Ook is het mogelijk om verschillende houtsoorten te combineren met de white wash vloer. Hierdoor past de white wash vloer bij veel verschillende interieurstijlen. 

De kleurintensiteit van de white wash bepaal jij zelf

 
 

De hoeveelheid wit pigment bepaalt de kleurintensiteit van de white wash. De bewerking van de eiken planken en de behandeling met white wash geven altijd een ander resultaat. Is de houten vloer geschuurd? Dan krijg je een egale verdeling van het witte pigment over de hele plank. Is de houten vloer geschaafd? Dan dringt het wit pigment meer in de nerf en tekening van het eiken. Beide opties geven een ander eindresultaat aan de white wash houten vloer. De Dadawood white wash houten vloeren zijn allemaal behandeld met een hardwaxolie. De hardwaxolie haalt het mooiste in het hout naar boven, waarborgt een pure duurzame kleur, beschermt de vloer tegen vuil en vocht en is gemakkelijk te onderhouden met de aanbevolen onderhoudsproducten.

 
Placeholder Placeholder
3

Dadawood white wash: Cravan Puur

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Deze white wash eiken vloer heeft een zachte uitstraling met een lichtbeige, gemêleerde tint. In onze Puur-sortering komen weinig tot geen noesten voor; hoogstens wat kleine pitkwastjes. Dit geeft de vloer een rustige, moderne uitstraling. Het is een lichte vloer met weinig groeikenmerken. De vloer is fijn geschuurd zodat een verfijnd, egaal oppervlak ontstaat en de olie goed en gelijkmatig in het hout kan doordringen. Om de mooie effen look te behouden loont wat extra aandacht in het onderhoud. Doe je dat volgens ons onderhoudsadvies, dan wordt deze vloer er met de tijd alleen maar mooier op.

Bekijk hier de Cravan Puur in een visgraatHongaarse puntblokpatroon, vaste breedte planken en wisselende breedtes planken.

Placeholder Placeholder

Dadawood white wash: Cravan Karakter

 
 
 
 
 
 
 

Deze eiken vloer heeft een zachte uitstraling met een lichtbeige, gemêleerde tint. Onze Karakter-sortering kent een zorgvuldige geselecteerde mix van delen met mooie noesten en natuurlijke groeikenmerken, zoals kleine scheurtjes, nerf en kleurverschillen. Deze mooie natuurlijke look maakt de vloer en vergeeflijker in het gebruik. Vlekken en gebruiksslijtage vallen gewoon veel minder op in het hout oppervlak. Deze vloer heeft een geschaafd oppervlak. De structuur van het hout is hierdoor prominenter aanwezig en benadrukt het levendige, natuurlijke karakter.

Bekijk hier de Cravan Karakter in een visgraat, Hongaarse punt, blokpatroon, vaste breedte planken en wisselende breedtes planken.

Placeholder Placeholder

Dadawood white wash: Laban Puur

 
 
 
 
 
 
 
 

De meest witte white wash vloer in onze collectie. De gemêleerde natuurlijke kleur en het nerfkarakter van het hout is nog minimaal te zien. In onze Puur-sortering komen weinig tot geen noesten voor; hoogstens wat kleine pitkwastjes. Dit geeft de vloer en rustige, moderne uitstraling. Het is een lichte vloer met weinig groeikenmerken. De vloer is fijn geschuurd zodat een verfijnd, egaal oppervlak ontstaat en de olie goed en gelijkmatig in het hout kan doordringen. De hardwaxolie waarborgt een pure en duurzame kleur, beschermt de vloer tegen vuil en vocht en is gemakkelijk te onderhouden met aanbevolen onderhoudsproducten.

Bekijk hier de Laban Puur in een visgraat, Hongaarse puntblokpatroonvaste breedte planken en wisselende breedtes planken.

Placeholder Placeholder

Dadawood white wash: Laban Karakter

 
 
 
 
 

De meeste witte white wash vloer in onze collectie. De gemêleerde natuurlijke kleur en het nerfkarakter van het hout is nog minimaal te zien. Onze Karakter-sortering kent een zorgvuldige geselecteerde mix van delen met mooie noesten en natuurlijke groeikenmerken, zoals kleine scheurtjes, nerf en kleurverschillen. Deze mooie natuurlijke look maakt de vloer ook vergeeflijker in het gebruik. Vlekken en gebruiksslijtage vallen in de houtstructuur gewoon veel minder op. De structuur van het hout is hierdoor prominenter aanwezig en benadrukt het levendige, natuurlijke karakter. 

Bekijk hier de Laban Karakter in een visgraat, Hongaarse puntblokpatroonvaste breedte planken en wisselende breedtes planken.

Ontwerp jouw vloer in de online design studio

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Met de interactieve online design studio op onze website creëer je jouw persoonlijke, best passende vloer. Het begin? Bedenk eerst welke woonstijl je het meest aanspreekt. In de geselecteerde woonstijl ondervind je direct wat verschillende vloerpatronen, afmetingen of een andere patina voor een ruimte kunnen doen. Ook kan je direct de prijs berekenen voor het aantal vierkante meters dat jij nodig hebt. Zo kom je nooit voor verassingen te staan. 

Ontwerp jouw eiken houten vloer hier. Of bekijk ons assortiment visgraatHongaarse puntblokpatroonvaste breedte planken en wisselende breedte planken eiken houten vloeren in onze shop.


Lees meer:

Deel dit artikel
Deel op Facebook Deel op Pinterest Deel op LinkedIn