Beste Prijzen De beste houten vloeren voor de beste prijzen
Beste Prijzen Voorbeeldstalen binnen 48u geleverd
Vloeren Configurator Ontwerp jouw vloer in de online design studio
Vloerenleggers Kies zelf jouw vloerenlegger
Vloerverwarming Alle vloeren geschikt op vloerverwarming

Lak, olie of hardwax olie: wat zijn de verschillen?

 

 

Lak, olie, was of hardwax olie: wat zijn de verschillen? Welke bescherming is het meest geschikt voor jouw houten droomvloer? En waarom hardwaxolie je eiken houten vloer mooi maakt, en mooi houdt!

Placeholder Placeholder

Een gelakte houten vloer

 
 
 
 

Eerst maar de vreemde eend in de bijt: lakken. Wordt aangebracht in meerdere lagen. Bedekt het hout volledig. Staat in deze helemaal los van oliën en wassen, welke in het hout trekken. Een synthetisch product dat de vloer bescherming biedt. Makkelijk schoon te maken. Geeft de vloer een kenmerkende glanslaag. Kiezen voor lak is hierdoor deels een smaakkwestie. Een gelakte houten vloer is moeilijk tot niet plaatselijk bij te werken, laat zich bijvoorbeeld niet gedeeltelijk opschuren. Krassen of slijtage blijven hierdoor zichtbaar. 

Een geoliede houten vloer

 
 
 
 

Olie dringt diep in het hout. Verzadigt het hout, Het idee: hoe beter verzadigt, hoe meer bescherming de olie zal bieden tegen vuil en vlekken. Een goed geoliede vloer heeft een matte, zeer natuurlijke uitstraling. Plus: verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Eenvoudig plaatselijk bij te werken. Wordt, mits goed onderhouden, met de jaren mooier. Een geoliede vloer vergt aandacht en onderhoud; ook steen of plavuis wat altijd vuil in de voegen wordt. Hout laat zich prima onderhouden met de juiste aandacht. En voorkomen is beter dan genezen. Door wekelijks of tweewekelijks de vloer te zepen met onderhoudszeep en regelmatig onderhoudsolie aan te brengen.

Een houten vloer behandeld met hardwaxolie

 
 
 
 

Wil je dat je parket- of houten vloer haar natuurlijke uitstraling behoudt? Hardwaxolie haalt het mooiste in hout naar boven. Een product dat de beste eigenschappen van plantaardige olie en was combineert. Verkrijgbaar in verschillende kleuren, van naturel, wit tot zwart en alles ertussen in. Het aantal lagen olie bepaald de dichtheid van de kleur. Dadawood’s zijdematte hardwaxolie dringt diep door in het hout zonder de poriën af te sluiten. De voordelen? Het hout kan blijven ademen, behoudt zijn unieke structuur en natuurlijke uitstraling. Het met olie verzadigde hout heeft een slijtvast oppervlak, en beschermd het hout tegen water en vuil. Vloeren behandeld met hardwaxolie zijn bovendien met de juiste routines en onderhoudsproducten eenvoudig te reinigen en onderhouden, en hoeven bij goed onderhoud eigenlijk nooit meer geschuurd te worden. Alle Dadawood vloeren zijn behandeld met hardwaxolie, een keuze gestoeld op decennia lange ervaring.

Ontwerp jouw vloer in de online design studio

 
 

Met de interactieve online design studio op onze website creëer je jouw persoonlijke, best passende vloer. Het begin? Bedenk eerst welke woonstijl je het meest aanspreekt. In de geselecteerde woonstijl ondervind je direct wat verschillende vloerpatronen, afmetingen of een andere patina voor een ruimte kunnen doen. Ook kan je direct de prijs berekenen voor het aantal vierkante meters dat jij nodig hebt. Zo kom je nooit voor verassingen te staan. 

Ontwerp jouw eiken houten vloer hier. Of bekijk ons assortiment visgraatHongaarse puntblokpatroonvaste breedte planken en wisselende breedte planken eiken houten vloeren in onze shop.

Lees meer:

 

Vijf onderhoudsregels om je houten vloer lang mooi te houden

 

Het verschil tussen visgraat en Hongaarse punt vloer?

 

Wat bepaald de prijs van een houten vloer? 6 factoren op een rijtje

Deel dit artikel
Deel op Facebook Deel op Pinterest Deel op LinkedIn