Beste Prijzen De beste houten vloeren voor de beste prijzen
Beste Prijzen Voorbeeldstalen binnen 48u geleverd
Vloeren Configurator Ontwerp jouw vloer in de online design studio
Vloerenleggers Kies zelf jouw vloerenlegger
Vloerverwarming Alle vloeren geschikt op vloerverwarming

Geschaafde of geschuurde houten vloer, welke keuze maak je?

 

Wat bepaalt de keuze voor schuren of schaven van het hout? Wij zijn van mening dat de sortering  — Puur of Karakter — van de plank, en de kleurpatina hierin bepalend zijn.

Placeholder

Wanneer kiezen jullie voor schaven?

 

Een geschaafde houten vloer heeft een levendig, warm voorkomen. Dat komt onder meer doordat de nerfstructuur van het hout goed zichtbaar is. En de al dan niet getinte olie trekt beter in de nerftekening.

Daar hoort vast een karakteristieke plank bij

 

Onze Karakter-sortering, planken met zichtbare noesten en groeikenmerken zoals kleine scheurtjes en nerfverschillen, komt inderdaad het beste tot haar recht op geschaafd hout.

Wat is zo mooi aan geschuurde houten delen?

 

Omdat de nerfstructuur wordt gladgeschuurd, heeft een geschuurde houten vloer een rustige uitstraling. Ook blijft de (kleur) olie meer aan de oppervlakte van het hout. Onze Puur-sortering, dat nauwelijks noesten kent, komt het beste uit op geschuurd hout. Het resultaat zijn geschuurde vloeren met een verfijnd oppervlak en een mooie, redelijk effen look.

Ontwerp jouw vloer in de online design studio

 
 
 
 

Met de interactieve online design studio op onze website creëer je jouw persoonlijke, best passende vloer. Het begin? Bedenk eerst welke woonstijl je het meest aanspreekt. In de geselecteerde woonstijl ondervind je direct wat verschillende vloerpatronen, afmetingen of een andere patina voor een ruimte kunnen doen. Ook kan je direct de prijs berekenen voor het aantal vierkante meters dat jij nodig hebt. Zo kom je nooit voor verassingen te staan. 

Ontwerp jouw eiken houten vloer hier. Of bekijk ons assortiment visgraatHongaarse puntblokpatroonvaste breedte planken en wisselende breedte planken eiken houten vloeren in onze shop.

Lees meer:

 

Hoe onderhoud ik mijn vloer met gemak en blijf mijn vloer lang mooi?

 

Brede eiken planken vloer, ontdek het verhaal erachter

Lak, olie, of hardwax olie: wat zijn de verschillen?

Deel dit artikel
Deel op Facebook Deel op Pinterest Deel op LinkedIn